lauantai 23. toukokuuta 2009

Amsterdam

Milli päätti tänään herätä kello 5.00, joten tässä nyt silmät ristissä kirjoittelen. Luultavasti kirjotusvirheitä tästä tekstistä löytyy. Tässä nyt tulee kuitenkin hieman Amsterdamin matkan muisloita. Oli toinen Damin matkani ja nyt käytiin niissä paikoissa jotka ekalla reissulla jäivät väliin tai vähemmälle.



Ekana päivänä suuntasimme Jordaanin alueelle ja siellä pidetäville markkinoille. Noordermarktin markkinoille siis. Myynnissä siellä on esimerkiksi second-hand kirjoja ja vaatteita, antiikkia ja kukkia. Mä löysin pari kivaa vintage mekkoa ja helmiä. Ehdottomasti kannattaa käydä tuolla jos Amsterdamiin suuntaa.Jo yksistään tuo Jordaanin asuinalue on näkemisen arvoinen.



Seuraavana päivänä oli vuorossa Waterloopleinillä sijaitsevat markkinat. Tänne mentiin ehkä vähan liian aikaisin. Kun myyjät vasta pystyttelivät kojujaan. Hinnatkin olivat mielestäni hieman kovemmat kun Noordermarktilla. Markkinoiden jälkeen suuntasimme ostoskatu Nieuwedijk-Kalverstraatille. Tuo on Amsterdamin suurin ostoskeskittymä. Kilometrejä pitkä katu täynnä ihania kenkä-, vaate ja muita kauppoja. Siis ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.




Tuossa vielä tyypillistä maisemakuvaa. Lisää juttua matkasta myöhemmin...

Ei kommentteja: