perjantai 23. lokakuuta 2009

kasviskeitto ja goji-marja



Syksy on ehdottomasti keittojen aikaa. Luin tuossa yksi päivä http://piilomaja.blogspot.com/ blogia ja siellä oli mielenkiintoinen porkkanakeiton ohje. Tein siitä oman versioni.

Porkkanakeitto

-paljon porkkanoita
-vettä
-sulatejuustoa
-kasvisliemikuutio
-punasipuli
-peruna
-currya
-pippuria

Kuori ja paloittele porkkanat, sipuli ja peruna. Laita kiehumaan veteen kasvisliemikuution kera. Älä laita liikaa vettä vain niin, että kasvikset peittyvät. Mausta currylla ja pippurilla. Kun vihannekset ovat pehmenneet jauha ne tehosekoittimella. Lisää paljon sulatejuustoa. helppoa eikä vie paljon aikaa.



Maistelin tänään minulle ihan uutta juttua. Uusi tuttavuus oli kuivattu goji-marja. Maultaa ei mitenkään erikoinen, mutta terveellisyytensä takia voisin kuvitella laittavani tätä vaikka jugurtin sekaan, mysliin tms. Alla tietoa marjasta

Goji-marja tulee Tiibetistä ja kasvaa korkealla Himalajan rinteillä. Oranssinpunaiset, pienet, soikeat marjat maistuvat kirsikan ja karpalon sekoitukselta. Marjat ovat tuoreina makeita, mehukkaita ja herkullisia. Kuivattuina muistuttavat rusinoita. Goji-marjat ovat yksi maailman ravinteikkaimmista marjoista, goji-marjat sisältävät n. 21 eri mineraalia (mm. sinkkiä, kalsiumia, kaliumia, rautaa, magnesiumia, mangaania, kromia, kuparia, seleeniä, natriumia ja fosforia) sekä runsaasti C-vitamiinia.
Ne sisältävät 18 aminohappoa sekä vitamiineja A, B1, B2, B6 ja E ja myös runsaasti antioksidantteja. Betakaroteenia goji-marjassa on enemmän kuin esim. porkkanassa.

1 kommentti:

Artemis kirjoitti...

Noi goji-marjat on kyllä mielettömän hyviä!

Itse tilaan omat goji-marjat Voimaruoka.comista.